IV. MEDVEHAGYMA NAP – BAKONYBÉL 2011. 04. 16-17.
Az Örökzöld Vendégház által készített ételek receptjei az alábbiak voltak:
Medvehagymás sörkorcsolya
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt - 1 dl tej
- 1,5 pohár kefir - 2 evőkanál cukor
- 2 egész tojás - 5 dkg élesztő
- 1 dl étolaj - 10 dkg medvehagymalevél
- 25 dkg sütőmargarin A tetejére:
- 1 púpos evőkanál só - tojás
- trappista vagy edami sajt
Elkészítés:
A tejjel és a cukorral megfuttatjuk az élesztőt, majd tésztát gyúrunk a liszttel, a kefirrel, a tojással és az olajjal. Mikor kész a tészta, 8 cipóra osztjuk, s a cipókat kb. 30 cm-re nyújtjuk. A margarint és a sót habosra keverjük. Az egyik lapot megkenjük az 1/4 rész sós margarinnal. Megszórjuk a megtisztított és apróra vágott medvehagymalevéllel, és egy másik lapot ráfektetünk. Így lesz 4 db dupla tésztalapunk. A tésztalapokat, mintha tortát vágnánk, 16 egyenlő részre szeleteljük, az így kapott cikkeket kifli alakúra felsodorjuk. Tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, s így pihentetjük sütés előtt legalább 2 órát. Előmelegített sütőben kisütjük.
Megjegyzés:
Ideális vendégváró süti, ráadásul elrontani sem lehet.
A kóstolót Zsoldos Zsuzsanna készítette az Örökzöld Vendégház képviseletében.
|